Bio-Educa
Educatie, (Natuur)fotografie en Schrijverij

Boeken
Na jarenlang als auteur en fotograaf voor educatieve uitgeverijen te hebben gewerkt, heb ik de stap gewaagd naar het schrijven van fictie. Er zijn inmiddels twee boeken, Rottum en Het mysterie van het Zilvermeer. Op educatief gebied is er nu een cursusboek over fotografie.
De boeken zijn gratis en alleen digitaal te bestellen via deze site, niet via de boekhandel.
Ik geef de boeken uit in PDF-formaat. PDF's zijn zowel te gebruiken op PC en Mac, als op tablets, iPads en E-Readers. Raadpleeg eventueel het internet voor de wijze van installeren.

Klik op een boek voor meer informatie.- - Klik hieronder voor een kort verhaal.


Bio-Educa
Educatie Software Home
(Natuur)fotografie Gegevens & contactRottum - Dick Verhoef

Pieter Cuperus is enkele tientallen jaren na nu beheerder / eigenaar van de eilanden- en zandplatengroep Rottum in het oostelijk deel van de Waddenzee. Dit boek vertelt hoe zijn familiegeschiedenis, die zich voor een groot deel op Schiermonnikoog afspeelt, er toe heeft geleid dat Pieter is wie en wat hij nu is. Zijn volkomen gelukkige bestaan samen met zijn vrouw Inez op Rottumerplaat wordt volledig op zijn kop gezet als hij na een storm op het strand een lugubere vondst doet.


Rottum - boekcode BE-01

Bestel het boek volgens de aanwijzingen in onderstaande link.

Bestellen? Klik HIER.

Het mysterie van het Zilvermeer - Dick Verhoef

Het verhaal in dit boek speelt zich af in het fictieve dorp Meerhaven dat heel idyllisch gelegen is aan het al even fictieve Zilvermeer. Er gebeuren vreemde zaken op en rond het meer. Terwijl er voor vrijwel elke gebeurtenis een min of meer rationele verklaring mogelijk is, geloven sommigen dat er zich juist horrorachtige fantasytaferelen afspelen. Hoe dan ook, het dorp Meerhaven is behoorlijk in rep en roer.
Een jonge onderzoeksjournalist uit Veenkerk (juist, ook fictief) bijt zich vast in de gebeurtenissen en probeert de waarheid te achterhalen. Zal de onderzoeksjournalist het mysterie van het Zilvermeer ontrafelen? Of blijft het misschien wel voor altijd bestaan? Lees het boek en vel zelf een oordeel.

Het mysterie van het Zilvermeer - boekcode BE-02

Bestellen? Klik HIER.

De belichtingsdriehoek - Dick Verhoef

Heb je een mooie digitale speigelreflexcamera maar gebruik je hem nog steeds op de automatische stand? Heb je behoefte om meer uit je camera te halen maar heb je geen zin in een cursus buitenshuis? Dan is dit boek iets voor je. 'De belichtingsdriehoek voor beginners' is een doe-het-zelf-cursus waarin naast de theorie bij elk hoofdstuk ruimte is voor vragen en opdrachten. Of je die naar behoren maakt kun je controleren aan de hand van feedback. Als je het boek hebt doorgewerkt, kun je per situatie bepalen of je voor een semi-automatische of voor een geheel manuele bediening van je camera kiest. Is het resultaat toch niet wat je ervan voorgesteld had, dan kun je beredeneren hoe het anders had gemoeten. Het leerproces gaat op die manier in de praktijk verder.

De belichtingsdriehoek - boekcode BE-03

Bestellen? Klik HIER.